Jeg lå ved sjøen.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg lå ved sjøen og så mod sør:
hei, se grågåsen flyr!
Flyr fra alt, som er stygt og sort,
flyr til solen og livet bort:
...å, tag mig med!

Men der lød sang over nattens hav
sent mod høst.
En klagende sang fra en kvindemund
om dødens slot nedpå havsens bund.
Jeg råbte udover sjøen bred:
å, tag mig med!

Jeg sidder alene ved sjøen.
Jeg sidder og stirrer i mørket ud,
jeg strækker armene op mod gud.
Jeg ligger på knæ og beder...
Og græder..