Ouverture.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

"Verden er grå!" Nei, verden er deilig,
sommernatten så lun og så lang.
"Somren er død!" Nei, nu er det sommer:
sommer i sindet og sol i min sang.
Og jeg har alverdens guld i min taske,
mynt i min lomme og vin på min flaske.
Og jeg har en hue med bånd og med rose
og fillet er både min sko og min hose.
Og jeg er konge i berget det blå
og du er et trold, du elendige grå.
Og jeg tør knipse dig op i din næse,
og jeg tør håne dig ret op i fjæset:
"Trold, har du blommer,
jasmin og viol,
sange om sommer,
digte om sol?"