Til Prinds Carl af Hessen, 1783
Til det
Kongelige Huses Ære
ved forskjellige Leiligheder
efter Tidens Orden.[rediger]
Da Hans Durchlauchtighed Prinds Carl af Hessen første-
gang kom til Tronhjem; anbragt, det første paa Dovre
ved Grændsen imellem det Søndenfjeldske og Nordenfjeldske;
det andet ved Hage-Elven, hvorover er spændt en
Trosse, ved Hjælp af hvilken man kommer over, da dens
Strøm ellers er for stridig, og var dette den sidste Veiens
Vanskelighed, da de øvrige 6 Mile til Tronhjem ligge
igjennem dyrkede Marker.
Paa Dovre.[rediger]
Velkommen himmelsendte Par
Til Nordenfjeldske Fjeld,
Hver Trønder hid sit Ønske bar,
Bød Dovre raabe: Held.
Løft, skaldet Dovre! skyefuld Hat,
Bøi langsom gamle Ryg;
Blid Dag og stjerneklare Nat
Gjør Veien let og tryg.
Ved Hage-Elven.[rediger]
Stands Løbet, stridrindende Elve!
Lad Christians Søster ei skjælve!
Fortæller, I, snaksomme Floder:
Vi flyde og lyde din Broder.
O Prinds! vi med Længsel Dig vente;
Naar Du vores Hjertelav kjendte,
Da sagde Du Kongen: at Bønder
Var aldrig saa troe, som de Trønder.
Her aabne sig Sletter med Grøde,
Som Kulden i Fjor lagde øde,
I Aar de med Rigdom sig klæde,
For Prindsen at møde med Glæde.
- Til Prinds Carl af Hessen, 1783
- Cantate, opført paa det nyttige Selskabs Forsamlingssal i Bergen den 11te October 1775
- I Anledning af den 25de Septbr. 1785
- En Bjergmands Sang paa Røraas, 1788
- Ode til Hans Kongl. Høihed Kronprindsen, 1788
- Sang over Bordet paa Nygaard i Anledning af den 14de Septbr. 1790
- Sang i Logen: Carl til den norske Løve, 1789
- Paa Kronprindsens Fødselsdag 1791
- Paa Kongens Fødselsdag 1791