Maria! se, hvert Lindeblad

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Maria! se, hvert Lindeblad
Har tabt sin friske Glands,
Og Stormen spiller op til Dands,
Og splitter Løvet ad.

Maria! se, det visne Løv
Har tabt sin søde Fred;
Det flagrer uden Maal og Med,
Og bliver Rusk og Støv.

Vi sade under Lindens Tag,
Og drak dens Blomsterduft,
Og Lærken kvad i skyfri Luft
Om vore Hjerters Slag.

Men Somrens Glæde vared kort;
Nu banker Hjertet mat,
Nu skal vi flagre mangen Nat,
Og dandse Mindet bort.

av Johan Sebastian Welhaven.