Smaa Zefyrer dandse, svinge
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkSmaa Zefyrer dandse, svinge
Med den klare, luftblaa Vinge,
Glødende i Middagsglandsen;
Bølgen nynner smaat til Dandsen.
Gjenfødt Markens fagre Spæde
Smutter fra sit Vuggeklæde,
Smiler, glemmer Nattens Gruen;
Der er lunt og lyst i Stuen.
Skovens Gubbe grubler over,
Om han vaager eller sover,
Føler sine Lemmer matte;
Barnets Fryd han ei kan fatte.
O, men snart skal Vaaren vinde
Mangen Krands om Sorgens Minde;
Snart skal tusind Blomster skjule
Lokker graa og Lokker gule.
Digte - Innhold
- I. Smaa Zefyrer dandse, svinge
- II. Af Haab og Liv er alle Knopper fulde
- III. Vaaren kommer, Alt er Glæde
- IV. Zefyr legede med Grenen
- V. I Skovens Ly jeg sidder
- Druer og Berberisser
- Sympathier
- Lotos-Planten
- Kilden
- Søfuglen
- November
- Ved Havet
- En stjerneklar Nat
- Fred i Kamp
- Før og Nu
- Løvfald
- Høstsang
- Ved Karmø
- Bergens Stift