Ved Karmø

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Johan Sebastian Welhaven

Mørke Skyer dække Himmelbuen,
Havet skinner hvidt blandt sorte Klipper,
Himlens Konning skjuler sig med Gruen,
Dybt i Vest den sidste Straale slipper.

Taageskarer seile vildt i Stormen:
Helteskygger søge Norges Fjorde,
Hist gaar Jernbarden, hisset Ormen;
Ravnen flagrer om de høie Borde.

Tause Skygger stande høit i Stavnen,
Lynet blaaner fra de brede Sværde.
Hæv Dig, Ludurhorn, fra Klippehavnen!
Kampens Møer er i Nat paafærde.

Hist de blege Taagesnekker lande,
Dragens Vinger flagre under Øen.
Lydt i Stormen, fra de nøgne Strande
Skjoldebraget runger over Søen.

Stærk, alvorlig, over Jettesalen,
Der, hvor Heltelig paa Skjoldet hvile,
Staar en Bauta-Fylking høit paa Valen, -
Did de store Kæmpeskygger ile.

Vildt de tumle sig i Hildes-Legen,
Slagne Skygger synke brat i Jorden;
Se, den sidste Helt i Høi er stegen, -
Over Valen gaar en dæmpet Torden.

Stormen tier, Jettekraften sover,
Fiskerbaaden seiler under Stranden,
Sagte risle Nattens dunkle Vover,
Maanen hilser dem fra Himmelranden.