Kategori:Digte (Welhaven)
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkDigte av Johan Sebastian Welhaven - Utgitt 1838
Børnelege[rediger]
- I. Vi sade i Kammeret lune og trygge
- II. Paa Torvet i min Fødeby
- III. Smaadrengene staa paa en meiet Ager
- IV. Nu falder Sneen i tætte Lag
- V. Jeg stødte ud fra Landet
- VI. Sæbe-Blærer, se her deres Art
- En Erindring
- Liremanden
- Havets Stemme
- Julemorgen
- Fuglens Drømme
- Extremer
- En Sommersang
- Vandring og Ensomhed
- Skumring
- Nattergal og Papagøi
- Paa Fæstningsvolden
- Nøkken
- Maaneskin
- I Stormen
- Den Ensomme
Foraarsdigte[rediger]
- I. Smaa Zefyrer dandse, svinge
- II. Af Haab og Liv er alle Knopper fulde
- III. Vaaren kommer, Alt er Glæde
- IV. Zefyr legede med Grenen
- V. I Skovens Ly jeg sidder
- Druer og Berberisser
- Sympathier
- Lotos-Planten
- Kilden
- Søfuglen
- November
- Ved Havet
- En stjerneklar Nat
- Fred i Kamp
- Før og Nu
- Løvfald
- Høstsang
- Ved Karmø
- Bergens Stift
Maria[rediger]
- 1: Maria! se, hvert Lindeblad
- 2: Maria! se, hvert Lindeblad
- 3: Jeg lytter, mens Liren spiller
- 4: Nu Fuglen sidder bag Løvet
- Et Tilbageblik
- En Sommerdrøm
Studentersange[rediger]
- I. Forbundet
- II. Balvise
- III. Frilufts-Vise
- En skuffet Elsker
- Et Genrebillede
- Til Frøken E. med en Samling Brodermønstre
- Lodsen 1-2
Gravsange og Mindedigte[rediger]
- I. Caroline Stenersen
- II. Andreas Arntzen
- III. Bentine Heiberg
- IV. Bergmester H.C. Strøm
- V. Til Lektor Motzfeldt ved hans Kones Grav
- VI. Johan Storm Munch
- VII. Andrea Arntzen
- VIII. Statsraad Christian Adolph Diriks
Festsange[rediger]
Reisedigte[rediger]
- I. Storm
- II. Varsler
- III. Aftenhvile
- IV. Emigranterne
- V. Dômen i Rouen
- VI. Place Vendôme
- VII. Kirken St. Germain-l'Auxerrois
- VIII. Champs Élysées
- IX. Obelisken fra Luxor
- X. Jardin des plantes
- XI. Republikanerne
- XII. Fontainebleau
- XIII. Fra Rhinen
- XIV. En Aften ved Alsteren
- Minder og Haab
- En Tribut til Kunstforeningen
- Byens Kirkegaard
- Sisyphos
- Æbletræet
- Goliath
Underkategorier
Denne kategorien har følgende 7 underkategorier, av totalt 7.
D
S
Sider i kategorien «Digte (Welhaven)»
Under vises 85 av totalt 85 sider som befinner seg i denne kategorien.