Jeg stødte ud fra Landet

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Johan Sebastian Welhaven

Jeg stødte ud fra Landet
Mit Skib med egen Haand;
Det blæste kun lidt paa Vandet,
Og Skibet var kun en Spaand.

Jeg drog til Skotlands Klipper,
Og for med megen Bram;
Jeg var kun en fem-aars Skipper,
Og Søen var kun en Dam.

Der kunde jeg seilet længe;
Jeg havde en deilig Dag,
Og Skibet skulde ei krænge
For Storm eller Bølgeslag. —

Det var de tamme Ænder,
Der gjorde mig sorrigfuld;
Jeg stod og vred mine Hænder:
De seiled mit Skib omkuld.