Den Elskte

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Guld er Støv og Purpur Pjalt,
Ædelsind er det ei Alt?
Kan jeg større Rigdom finde
da end hos min tro Veninde?

Ædelsindets Tankers Flod
det er himmelskt Adelsblod.
Kan jeg bedre Adel finde
da end hos min tro Veninde?

Ynde, du er Skjønheds Sjel,
skjønnere end Skjønhed selv.
Kan jeg større Skjønhed finde
da end hos min tro Veninde!

Jomfru, blusser Du iløn?
Du er riig, fornem og skjøn.
Bedste dog af Først og Sidste,
at du Selv ei deraf vidste.

Smiler endda haant en Nar,
da et Smiil jeg ogsaa har
koldt som Staalet -- blot det ikke
smelter hen i Hendes Blikke.

O de straale ømt og smukt,
er end Øjet slummerlukt.
Himmelsk Glands, selv naar hun sover,
straaler hendes Aasyn over.

Jomfru, Engle stige ned
til din Uskylds Hvilested.
Helgenrene Jomfrusjele
mens du slumrer, om dig knæle.

Tør imellem dem min Bøn
ydmyg blande sig iløn?
naar du vaagner med dem stige
op for Dig til Himmerige?




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.