Hver synes bedst om sine Børn
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
et var engang en Skytter, som var ude i Sko-
gen; saa mødte han Myrsnipen1.
"Kjære vene, skyd ikke mine Børn!" sagde Myr-
snipen.
"Hvad er det for nogen som er dine Børn da?"
spurgte Skytteren.
"De vakreste Børnene i Skogen gaar, er mine!"
svarede Snipen.
"Jeg faar vel ikke skyde dem da," sagde Skytteren.
Men da han kom tilbage, havde han i Haanden et
helt Knippe Myrsnipeunger, som han havde skudt.
"Au, au! hvorfor skjød du Børnene mine ligevel
da!" sagde Snipen.
"Var det dine dette?" spurgte Skytteren. - "jeg
skjød de styggeste jeg fandt, jeg."
"Aa ja!" svarede Snipen, "ved du ikke, at hver
synes bedst om sine Børn?"
Norske Folke-eventyr I (1904).
- Om Askeladden som stjal Troldets Sølvænder, Sengetæppe, og Guldharpe
- Gjertrudsfuglen
- Fugl Dam
- Spurningen
- Rige Per Kræmmer
- Askeladden som kapaad med Troldet
- Om Gutten som gik til Nordenvinden og krævede Melet igjen
- Jomfru Maria som Gudmor
- De tre Prinsesser i Hvidtenland
- Somme Kjærringer er slige
- Hver synes bedst om sine Børn
- En Frierhistorie
- De tre Mostre
- Enkesønnen
- Manddatteren og Kjærringdatteren
- Hanen og Hønen i Nøddeskogen
- Bjørnen og Ræven
- Gudbrand i Lien
- Kari Træstak
- Ræven som Gjæter
- Smeden som de ikke torde slippe ind i Helvede
- Hanen og Hønen
- Hanen, Gjøgen og Aarhanen
- Lillekort
- Dukken i Græsset
- Paal Andrestuen
- Soria Moria Slot
- Herreper
- Vesle Aase Gaasepige
- Gutten og Fanden
- De syv Folerne
- Giske
- De tolv Vildænder