13. Det bruser i palmernes blade.
Det bruser i palmernes blade,
fontænerne risler med sølverklang,
- stille! stille! -
Mørket synker saa tyst og brat,
snart saa hviler den glødende nat
dybt ind i haremmets sale.
Det klirrer i strengenes rade,
to læber blusser ved bægerets rand,
- stille! stille! -
Elskovsord brænder i dysterhed luft,
roserne vælter bedøvende duft
over de skjælvende sanser.
Der lyser to snehvide arme
paa knittrende silkehynder
- stille! stille! -
Roserne hvisker i rødmende drys,
kilderne stilner sin rislen og - tys!
Elskovens time begynder!
Jeg favner med min arm den tomme luft
og raver drømmedrukken overende.
Rundt om mig hviler ørknens dumpe stilhed
og høit deroppe store stjerner brænde.
ebook, John Griegs Forlag, 1893: Vilhelm_Krag_-_Sange_fra_syden.pdf (PDF, 30 MB)