18. Verden er en gjøglerbod.
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkVerden er en gjøglerbod -
godtfolk, kom herhen!
Allah er den store gjøgler,
vi er sprællemænd.
Alle spræller, naar blot Allah
trækker i sin snor.
Se, da ler de hvide houris!
"Allah, du er stor!"
Og jeg danser selv i boden
uden ro og rast.
spræller med - men ønsker lønligt:
bare snoren brast!
ebook, John Griegs Forlag, 1893: Vilhelm_Krag_-_Sange_fra_syden.pdf (PDF, 30 MB)