Sjø.
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkSjokke i sjømandsstøvler,
oljeklær og sydvest.
Føle hvor huden brunes
langsomt af sol og blæst.
Føle hvor blodet rinder
roligt med større slag,
føle hvor modet svulmer
sterkere dag for dag.
Smage den salte havluft,
synge af breden bryst.
Saa, nu kan livet komme,
nu tør jeg vove en dyst!
ebook, John Griegs Forlag, 1893: Vilhelm_Krag_-_Sange_fra_syden.pdf (PDF, 30 MB)