Eirik Jarl

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Han Eirik Jarl
var Mannen du saag
        som gjævaste Kjempa
        i Hjørungavaag.
Og so vert truande
        Soga fortald:
der berga han Noreg
        or Jomsviking-Vald.

Han Eirik Jarl
ved Svolder det er,
        som høgg os vaart Noregs
        Hjarta so nær,
feller Riket
        og fantar det ut,
so Svensken og Dansken
        fekk kvar sin Lut.

Men baketter var det,
som bleikna han av,
        - til sidan han utanlands
        fekk seg ei Grav.
- Det ringjer til Likferd
        i Bringa paa han,
som høgg sitt Sverd
        i sitt Fedraland.

av Per Sivle.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.