Paa solsida

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

       Det var Solkverv igaar,
       det var Solkverv igaar,
— hei hopp, hipp hipp, hurra!
       Og sjaa dermed so snur
       det seg atter til Vaar.
Hei hopp, hipp hipp, hurra!
       Herregud kor den Soli ho gyller paa Snjo!
       Og ho tykkjest meg blenkja so nytvegi no,
       og ho smiler mot Joli so livande glad.
— Hei hopp, hipp hipp, hurra!

       Her skal grønkast og gro,
       her skal grønkast og gro,
— hei hopp, hipp hipp, hurra!
       Jau, for Soli kjem atter
       med Bota-von no.
Hei hopp, hipp hipp, hurra!
       Burti Bakken skal Biomen faa sola seg enn,
       medan Lerka og Sysvort skal tralla igjen,
       og fortelja, at Verdi igrunnen er bra.
— Hei hopp, hipp hipp, hurra!




Per Sivle - Viser og kvad - forside.png