Løv

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg saa det ivaar
       som en svulmende Knop.
Jeg saa det, da Solstraalen
       lukked det op.
Jeg saa det isommer,
       mens Maaltrosten sang.
Jeg saa det ihøst,
       da det visnende hang.
Jeg saa det idag
       som det gulnede Blad
at dale mod Jord,
       medens Høstvinden kvad.
Lad falde! Lad dækkes
       af Rimfrost og Sne!
— Lad falde, lad falde!
       — — Det maatte jo ske!




Per Sivle - Viser og kvad - forside.png