Ljos
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk Og Menneskja
ho sviv ikring,
og Lukke-Draum er Lôs.
Og Menneskja
ho gjeng i Ring
og leitar etter Ljos,
Ljos, Ljos,
meira Ljos.
Og Menneskja
hev Von paa Von
og slær si Von ihel.
Og Menneskja,
det arma Tjon,
ho vonar lika vel:
Ljos, Ljos,
meira Ljos.
Og Menneskja
ho hev det so,
den stakars Skodde-Dott,
at sumde ho
i Straale-Sjo,
ho kravde lika godt:
Ljos, Ljos,
meira Ljos!
For Menneskja
paa Livsens Straum
glid fram mot Æve-Os
alt med den løynde
Hjarta-Draum:
ho sjølv skal verta, Ljos;
Ljos, Ljos,
meira Ljos.
|
|