Guldkorn 0007

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Guldkorn 0007i.jpg

Du harmes

  Du harmes ved livets blændværk og skin,
  foragter dets sminke.
  Kan du se dig selv i øinene ind
  foruden at blinke?

  For menneskelægtens store sag
  kan maaske de tindre.
  Men hvad du er du selv, hvad ligger der bag?
  blev seiren din i det store slag
  mod dig selv i dit eget indre?

H.V.Kaalund.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.