Guldkorn 0013

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Guldkorn 0013i.jpg

Guldkorn 0014i.jpg

Til en veninde[rediger]

Det er en trolddom paa din læbe,
der er en afgrund i dit blik,
der er i lyden af din stemme
en drøms ætheriske musik.

Der er en klarhed paa din pande,
der er et mørke i dit haar,
der er en strøm af blomsteraande
omkring Dig, hvor Du staar og gaar.

Der er en skat af evig visdom
i smilehullet paa din kind,
der er en brønd, en sundhedskilde
for alle hjerter, i dit sind.

Der er en verden i dit indre,
en sværmerisk, chaotisk vaar --
som jeg umulig kan forglemme, som jeg tilbeder og forstaar.

E. Aarestrup.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.