Guldkorn 0026

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Guldkorn 0026i.jpg

Guldkorn 0027i.jpg

Sang.[rediger]

  Olad ei svinde
       timen unyttet bort!
  Nornerne spinde
       tvundet af rødt og sort
  livstraaden altfor kort, --
  lad den ei svinde.

  Elskede, kjære!
       Kom til mit stille bryst;
  jeg vil jo bære
       dig og din sorg og lyst,
  hvil i min arm saa tyst
  elskede, kjære!

  Smykker den blanke,
      levende ædelsten,
  taaren, min ranke,
      duftende rosengren?
  Ak, hver din taare ren
  blir mig en tanke.

av Chr. Winther.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.