Guldkorn 0015

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Guldkorn 0015i.jpg

Guldkorn 0016i.jpg

Skjulte toner[rediger]

 En melodi kan længe svæve
 for sjælden som et minde kun,
 og sagte kan dens toner bæve
 som gjenlyd fra dit væsens grund,
 og den kan hjertets harpe røre,
 skøjnt den er fjernet fra dit øre
 og ei mer nynnes af din mund.

 Men da den dog dit sind bevæger,
 var det vel ei en flygtig sang;
 ved smertens eller glædens bæger
 har den vist grebet dig engang.
 Et haab maaske, som hjertet gjemte
 og banked ved og atter glemte,
 er lagt i sangens efterklang.

  Og til de skjulte toners kilde
  i mangen stund du drages hen;
  du lytter, naar dit sind er stille,
  og hør! -- nu klinger den igjen,
  og sangen, som dit indre fatter,
  bevæges paa din læbe atter,
  og haabet gjenopstaar ved den.



avatar

Anonym feiging (d4757bba64)

for 2 minutter siden
Poeng 0
alle diktene her er ikke bra men ok
avatar

Anonym feiging (d4757bba64)

for ett minutt siden
Poeng 0
jeg tar det tilbake egentlig lol
Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.