Guldkorn 0022

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Guldkorn 0022i.jpg

Træet stod færdigt[rediger]

  Træet stod færdigt med blad og med knop
      "Skal jeg ta' dem?" sa' frosten og pustede op.
       "Nei, kjære, lad dem staa,
        til blomster sidder paa!" --
  Bad træet og skjalv ifra rod og til top.

  Træet fik blomster, saa fuglene sang.
  "Skal jeg ta' dem?" sa' vinden og vifted' og svang.
           "Nei, kjære, lad dem staa,
            til bæret sidder paa!"
   
  bad træet, i vinden det dirrende hang.

  Og træet fik bær under soløjets glød.
  "Skal jeg ta' dem?" sa' jenten saa ung og saa rød.
          "Ja, kjære, du kan ta',
          saamange du vil ha'"
  sa' træet, og grenen det bugnende bød.

B. Bjørnson



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.