Guldkorn 0009

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Guldkorn 0009i.jpg

Alt skabt har jo --

 Alt skabt har jo et finis bag;
 det fanger mén at møl og orm,
 og maa ifølge lov og norm
 afveien for en ufødt form.
 Men der er noget til, som staar; --
 det er den aand, som ei blev skabt,
 som løstes, da den var fortabt,
 i tidens første friske vaar,
 som slog med freidig mandetro
 fra kjød til aandens ophav bro.

H. Ibsen



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.