Guldkorn 0020

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Guldkorn 0020i.jpg

Guldkorn 0021i.jpg

Foraarsgrønt[rediger]

Lad dig sige, lad dig sige,
før det er forsent.
Kunstens underfulde rige
blev dig ei forment;
men for did at sige op,
høit mod bjergets solskinstop
maa du hige, maa du stige
med et hjerte rent.

Glemme maa du dalens kunster,
kunsten er kun en,
kløve maa du kløftens dunster,
fly for laurens gren.

jordens gunst har ingen lykke:
stjernen er dit pandesmykke,
strid! er gangen tidlig, sen,
aldrig se tilbage.

Du skal stræbe, du skal hige
med et hjerte rent
alle tanker dybe, rige
i din sjæl forent.

Hundekunster gjælder ei,
kunsten gaar en kongevei:
lad dig sige, lad dig sige.
før det er forsent.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.