Guldkorn 0011

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Guldkorn 0011i.jpg

Mit hjerte og min lyre

  Alt lægger for din fod jeg ned,
  skjønt fattig som du ser,
  mit hjerte og min strengeleg,
  jeg eier intet mer:
  min strengeleg, hvis bløde spil
  vil tolke sjælens trang,
  mit hjerte alt for fuldt kun til
  at rummes i min sang.

  Vel har ei sang og elskov magt
  at gjøre himlen blaa,
  men har en sky sig om den lagt,
  de kaste glans derpaa.
  Og blandes smertens mislyd end
  i livets melodi,
  paa elskovs-bud den smelter hen
  i salig harmoni.

Th. Kierulf.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.