Svalen (Sivle)
Det var sig saa solblank en Junidag
— kvivivivivit, kvivivit, kvivivit! —
Svalen hun sad oppaa Laavetag:
kvivivivivit, kvivivit!
„Mor, Mor, saa sig mig da:
hvor kom Svalen fra?
hvor kom Svalen fra?“
„Fra Afrikas Strand,
fra Palmetop
over Hav og Land
hun hasted herop;
hun længted at gjeste sit Rede igjem“
— Naar Sommeren kommer til Norge,
saa kommer Svalen med den.
Det var sig en koldklam Oktoberdag
— dryppedryppedryp, dryppedryp, dryppedryp —
Regnet det siled fra Laavetag:
dryppedryppedryp, dryppedryp.
„Mor, Mor, saa sig mig du:
hvor er Svalen nu?
hvor er Svalen nu?“
„Til Afrikas Strand,
til Palmekyst
over Hav og Land
hum iled med Lyst.
Og Redet paa Bjelken staar øde igjen.“
— Naar Sommeren reiser fra Norge,
saa reiser Svalen med den.
|
|
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer