7. Klokken to

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Der slaar fra taarnet to dumple slag --
Saa kommer stilheden, saa kommer natten.
Saa kommer alt fremfra mørket og stirrer,
       alt, du er ræd for.

-- Det er natten, du er ræd for. Der fødes saameget
langt udi mørket. En røst. Et smil.
       To øine, som skinner, --
stryge fort gjennem sjælen --
       forvinder.

Du løfter dit hoved. Det isner i nakken.
       Du ser. Du ser.
Du ser bare døren og bordet og lampen.
Men altsammen tier, og altsammen truer
-- --
Det er natten, du er ræd for.

Paris 96.