Byg dit liv --

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

«Byg dit liv paa tro og glæde»
              har jeg hørt dem præke, præke.
              «Glæden, som fra haab til haab
              kan dig smile ind i døden.»

Nei -- byg det da før paa sorgen,
              stolt og haard og dyb som fjeldet,
              der til jordens sidste urgrund
              strækker sine sterke rødder.