Den, som har set
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkDen, som har set store vidder,
trives ei i trange bygder.
Den, som har følt store smerter,
glædes ei ved smaafolks glæder.
Men hans færd blir ensom, rastløs
gjennem livet, ind i døde.
-- Aa! men alle folk i bygden,
hvor de snakker, hvor de snakker!
I. (1892-1893) |
II |
III |
ebook, H. Aschehoug & Co.s Forlag, 1897: Vilhelm_Krag_-_Nye_Digte.pdf (PDF, 14 MB)