11. Fiender er vi
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkFiender er vi
alle mennesker.
Vi lsiter om i livsmørket
og lurer paa hinanden.
Vi fanger med smil,
med elskov, med taarer.
-- Bag sidder rovdyret
og hvæsser sine klør.
Ja, kommer selv nogen
i skjælens kirke,
da bryder der hyæner
fra hvideste kor.
Fiender er vi,
vi stakkels mennesker,
som lister om i livsmørket
og lurer paa hinanden
I. (1892-1893) |
II |
III |
ebook, H. Aschehoug & Co.s Forlag, 1897: Vilhelm_Krag_-_Nye_Digte.pdf (PDF, 14 MB)