Der synger ingen fugle
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkDer synger ingen fugle mer i sokven,
og udfor heien skummer ingen kilde.
-- Min Gud, hvor disse takkels, krumme trær
dog er besynderlige -- haabløst stille.
Og der er ingen længsler mer, som bruser
igjennem blod og sjæl i flammer vilde.
-- Min Gud, hvor det er længe siden vaaren,
og hvor mit sind er blevet høstligt stille.
I. (1892-1893) |
II |
III |
ebook, H. Aschehoug & Co.s Forlag, 1897: Vilhelm_Krag_-_Nye_Digte.pdf (PDF, 14 MB)