5. Farvel
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk«Aa farvel, og vær velsignet!
Glæde over ungdomsfærden!
Alting staar jo aabent for dig,
hele livet, hele verden.»
-- Endnu ser jeg dine øine,
endnu hører jeg din stemme.
Og de store taare-øine
kan jeg aldrig, aldrig glemme.
Og vi skiltes, du min elskte
og nu gaar jeg ud paa færden
Hele verden staar mig aaben,
-- hele store, klode verden!
I. (1892-1893) |
II |
III |
ebook, H. Aschehoug & Co.s Forlag, 1897: Vilhelm_Krag_-_Nye_Digte.pdf (PDF, 14 MB)