Uveirsaften

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det brygger sammen til uveir inat.
            Aaserne trækker sin taagehat
            nedover skar og tinde.
            Dagen lusker sig lydløst bort,
            havet ligger saa lumskt og sort,
            som det har ondt isinde.

Holmen krummer sin graastensryg
            op imod stormhimlen, lav og styg,
            for at ta mod, naar det kommer.
            Mørket kryber om skjær og flu,
            verden vaager i lyttende gru,
            venter sin strenge dommer.