Den, som har set

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Den, som har set store vidder,
          trives ei i trange bygder.
          Den, som har følt store smerter,
          glædes ei ved smaafolks glæder.

Men hans færd blir ensom, rastløs
          gjennem livet, ind i døde.
          -- Aa! men alle folk i bygden,
          hvor de snakker, hvor de snakker!