Sjernehimlen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

Hvor langt til Gud, Millioner ei
Af Straaler Længder kan sige Dig,
Ja Straalens Guldving som Icars smelted',
Før den i Himmelens Leire telted!

Hvor nær ved Gud? See den mørkeblaa,
Saphirne Hvælving, som glimrer saa,
Der lue Kloderne i det Høje,
Kun Skabertanker i Herrens Øje!

Men nærmest Gud er det Hjærte dog
Som al sin Tillid til Herren slog,
Og længst fra ham den Mand forvist,
Som har i Livet sin Tro forlist.