Forskjell mellom versjoner av «Kategori:Alle dikt alfabetisk»

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
m (Erstatter siden med «Kategori:Dikt {{a-z}}»)
Tagg: Erstattet
 
Linje 1: Linje 1:
 
[[Kategori:Dikt]]
 
[[Kategori:Dikt]]
 
{{a-z}}
 
{{a-z}}
 
O-HOI
 
O-hoi, o-hoi, kan du huske meg?
 
Kan du huske meg der ute?
 
Kan du huske jeg sang mine viser og lo
 
på en tredvekanoners skute?
 
 
Kan du huske jeg klatret i vantet høyt
 
og elsket den ville vind?
 
Og de dagene vinden herjet som verst
 
da åpnet jeg mitt sinn.
 
 
O-hoi, o-hoi, kan du minnes det?
 
Kan du minnes min ungdoms liv?
 
Mine viser var glade, jeg sang dem òg vel
 
mine muntre ’hoi og hiv’!
 
 
Kan du huske det mørke fiendeskip,
 
kan du huske dets trommetoner?
 
Og de beksvarte porter som åpnet seg
 
for dets fire-og-seksti kanoner.
 
 
O-hoi, o-hoi, kan du huske oss,
 
der vi kjempet side om side?
 
Og trommene buldret til min sang;
 
for England ville vi stride.
 
 
--
 
 
O-hoi, o-hoi kan du høre den,
 
vår sang i solgangsbrisen?
 
Over havet blåser min stemme glad,
 
over havet i skumringsdisen.
 

Nåværende revisjon fra 12. sep. 2020 kl. 02:16

Underkategorier

Denne kategorien har kun følgende underkategori.

B

Sider i kategorien «Alle dikt alfabetisk»

Under vises 200 av totalt 3 262 sider som befinner seg i denne kategorien.

(forrige side) (neste side)

?

A

(forrige side) (neste side)